این روزها همه در تکاپو برای رفتن به عراق هستند و می خواهند هر طور شده خود را به مرز برسانند و در پیاده روی اربعین شرکت کنند. اما خیلی‌شان با مشکل پیدا کردن وسیله نقلیه مواجه می‌شوند و با فراهم نشدن این امکان گویی به آخر دنیا می‌رسند.

اربعین

همشهری آنلاین:گروه خانواده- مژگان مهرابی: در مقابل زائران دلباخته ای که این روزها در تلاشند تا از کاروان اربعین جا نمانند اقشار مختلفی هم در میدان رقابت خدمت به زائران در تلاش و تکاپو هستند عاشقان حسینی که معتقدند عرض ارادت به محضر امام حسین(ع) از هر راهی می تواند باشد. یکی با رفتن به کربلا و خادمی کردن، دیگری با پیاده روی. مهم نشان دادن محبت به امام مظلوم است. فرقی نمی کند چه کاری باشد. در میان این خدمتگزاران یک گروه تحقیقاتی دانش بنیان هم برای اینکه از این قافله عقب نمانند، دست به اقدام جالبی زده اندو  سامانه ای به نام «اولین موکب» را راه اندازی کرده‌اند تا با کمک آن هر کس برای رفتن به کربلا نیاز به وسیله دارد بتواند به راحتی تهیه کند و راهی سفر شود.

«حامد قاسمی» مسئول پروژه سامانه «اولین موکب» می‌گوید:‌ «از چند هفته مانده به اربعین زوار برای رفتن به کربلا دغدغه دارند که مبادا از قافله جا بمانند. برای همین به هر راهی متوسل می شوند تا بتوانند وسیله سفر پیدا کنند. یکی با هواپیما و دیگری با قطار، اما عده زیادی هم با اتوبوس راهی می‌شوند. در این میان کم نیستند کسانی که موفق به دریافت بلیت نشده و امکان سفر برایشان مهیا نمی‌شود. این سامانه به افراد جامانده کمک می‌کند تا وسیله‌ای پیدا کنند.»

پیدا کردن همسفر در چند دقیقه

اما چطور؟ سامانه «اولین موکب» افرادی که وسیله نقلیه دارند را با کسانی که فاقد این امکان هستند را به هم ارتباط می‌دهد.

قاسمی در این باره توضیح بیشتری می‌دهد: «اولین موکب در واقع سامانه‌ای است برای پیدا کردن همسفر. بعضی از زائران برای رسیدن به مرز از وسیله شخصی استفاده می‌کنند بعضی هم راننده اتوبوس هستند. آنها با مراجعه به سامانه تعداد صندلی خالی یا افرادی که می‌توانند به عنوان همسفر همراهی کنند را در سامانه ثبت می‌کنند. کسانی هم که وسیله ندارند در سامانه نام خود را ثبت می کنند. بر اساس اطلاعات ثبت شده زوار همسفر هم می‌شوند.»

برطرف کردن نیاز موکب‌ها

سامانه «اولین موکب» امتیازهای دیگری هم دارد. در این سامانه فهرست کاملی از کاروان‌ها و راه‌های ارتباطی ثبت شده است. قاسمی می‌گوید:‌ «این سامانه به کار موکب‌ها هم می‌آید. خادمان موکب‌ها در صورت نیاز به پزشک، نیروهای خدماتی، دارو و هر وسیله دیگری می‌توانند احتیاج خود را در سامانه ثبت کنند. از سوی دیگر کسانی که تمایل به همکاری دارند آمادگی خود را برای یاری رساندن اعلام می‌کنند.» داشتن راهنمای زوار و نقشه مسیریاب از دیگر امتیازهای این سامانه است. البته برای متنوع کردن فضای آن، بخشی از سامانه به خاطره گویی و بازگو کردن تجربه زوار اختصاص داده شده است. قاسمی اشاره می‌کند:‌ «زواری که سال‌های پیش در پیاده‌روی اربعین شرکت کرده‌اند با بازگو کردن تجربه‌های خود سفری شیرین را برای عاشقان حسینی آرزو می‌کنند.»

کد خبر 783977

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha